**Blog**

Het verduisteren van pakketten is voor postorderbedrijven een grote schadepost. Met name dure artikelen zoals electronica of merkkleding zijn erg gewild bij criminelen. Deze goederen leveren veel geld op als ze doorverkocht worden.

Hoe gaan de criminelen te werk?
Ze proberen een baan als chauffeur te krijgen bij een koeriersbedrijf. Vervolgens wordt een fake account aangemaakt bij een postorderbedrijf waar goederen besteld worden met de optie om achteraf te kunnen betalen. De criminelen zorgen ervoor dat het adres van hun fake account in het postcode gebied ligt waar ze zelf in werken. Zodra het pakket aankomt bij het depot van hun koeriersbedrijf en het pakket bij hen in de bus terecht komt om geleverd te worden, laden ze het pakket over in een andere auto.

Hoe worden ze gepakt?
Een recherchebureau kan hierin veel voor het bedrijf betekenen. Door het inzetten van gerichte onderzoeksmethoden kan vaak al snel een verdachte persoon in beeld komen. Zodra de bewijsmiddelen compleet zijn volgt er een gesprek met de onderzochte persoon. Ter afronding maakt het recherchebureau een rapportage op.  Deze rapportage kan het bedrijf gebruiken om mee naar de rechter te gaan en of aangifte te kunnen doen bij de politie.

error: Content is protected !!